България може да инвестира в молдовската приватизация, заяви посланик Пригорски

България може да инвестира в молдовската приватизация, заяви посланик Пригорски
Извънредният и пълномощен посланик на Молдова в България Александру Пригорски. Снимка: Посолство на Молдова
A A+ A++ A

Молдова подготвя две нови инвестиционни направления, които ще заинтересуват български компании, заяви извънредният и пълномощен посланик на Молдова в България Александру Пригорски.

Пригорски уточни, че първото направление са големи инвестиционни проекти от национално значение, върху които в момента Молдова работи, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Тези проекти са в енергийния сектор - строителство на част от газопровод „Унгени - Яси“, пътната инфраструктура и електрификацията на жп линии, поясни молдовският посланик.

Другото направление е участието на български компании в процеса на приватизация в различни области като телекомуникации и електроразпределение, във фабрики за медикаменти, банки и други.

По думите на посланика държавата има дялове в много от съществуващите предприятия и тези дялове също ще се продават.

„Има възможност за съвместна кооперация на български и молдовски компании. Това е инвестиция чрез приватизация. Ние се уговорихме с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, че при получаването на такава информация веднага ще информираме и търговско-промишлените палати, и министерството, те от своя страна да могат да информират българските компании“, каза Пригорски.

#България #приватизация #инвестиция #телекомуникации #електроразпределение #медикаменти #банки #енергетика #инфраструктура #държава #Министерството на икономиката #енергетиката и туризма #компании

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »