Спецакция в Перник, задържаха сина на прокурор

Спецакция в Перник, задържаха сина на прокурор
A A+ A++ A

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Перник. Задържан е синът на прокурор от града, mпредаде  NOVA. 18-годишният младеж е заподозрян за побоя над 61-годишния бивш футболист от “Миньор” (Перник) Румен Андонов.

Сигнали за нападения от страна на Васил Михайлов са подавани и преди това. Срещу него са образувани 3 досъдебни производства. 

Едно от тях е започнало на 12 май. То е за това, че на 9 април заподозреният е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. В хода на първоначалните процесуално-следствени действия е получена информация за още три побоя с негово участие - през ноември 2021 г. в заведение в центъра на Перник и през март 2022 г. - в близост до зала „Кракра". 


На 29 май е започнато още едно досъдебно производство. По данни, събрани до момента, в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е произвел изстрел с въздушен пистолет, ранявайки 18-годишния в крака. При действията на място било установено, че младежът е държал нож в ръката си. 

Последният случай е от 11 юни, когато е получено съобщение от столично лечебно заведение за приет при тях 61-годишен перничанин с двустранно счупена челюст. Започнато е досъдебно производство, в хода на което е установено, че нападението е извършено към 14.00 часа същия ден пред заведение в центъра на областния град. На жертвата - Румен Андонов, са нанесени удари в областта на лицето. Като съпричастен е установен 18-годишният младеж.

Той е задържан на 12 юни, но впоследствие е освободен по медицински причини. В хода на разследването са разпитани петима души, изискани са и записи от охранителни камери. 

По информация от Районната прокуратура в Перник трите досъдебни производства са изпратени на ВКП за последяващо произнасяне, относно разпределянето на наблюдаващ прокурор.

В специализираната полицейска операция, стартирала днес, участват служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, ОДМВР-Перник и ГДНП. Целта на акцията е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на града.

 

#спецакция #Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?