Гърция трябва да остане в Еврозоната, подчерта Меркел

Гърция трябва да остане в Еврозоната, подчерта Меркел
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел подчерта подкрепата си за оставането на Гърция в Еврозоната, но посочи, че страната все още има много работа, за да възстанови доверието и стабилността.

Меркел заяви, че европейските лидери работят, за да избегнат „неконтролируеми развития в еврозоната“, които биха били предизвикани от гръцкото излизане от валутния блок, предаде АФП, цитирана от Информационна агенция „Фокус“.

Според Меркел излизането на Гърция от Еврозоната би предизвикало „състояние на шок“ в глобалната икономика.

„Няма да има подобни неконтролируеми събития. Ние искаме Гърция да остане в Еврозоната, но работата не е приключила. Име още много работа в близките дни и седмици“, каза канцлерът на Германия.

В неделя гръцкият премиер Андонис Самарас заяви, че Гърция е под натиск от международните кредитори да подсили спорния пакет от икономически мерки в замяна на отпускането на заем.

Самарас коментира, че съкращенията може да бъдат одобрени от парламента „до дни“, след като на 18 октомври на европейската среща на върха ще бъде обсъдена икономическата ситуация в Гърция.

#заем #мерки #икономика #Андонис Самарас #съкращения #министър-председател на Гърция #Международен валутен фонд #МВФ #Гърция #Германия #Канцлер на Германия #Ангела Меркел #еврозона #икономика #Европейски съюз #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »