ГЕРБ-СДС внесе вота на недоверие към правителството ВИДЕО

ГЕРБ-СДС внесе вота на недоверие към правителството ВИДЕО
A A+ A++ A

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е внесла тази сутрин в деловодството на Народното събрание проект на решение за гласуване на вот на недоверие към Министерския съвет на България с министър-председател Кирил Петков. Това съобщиха от  ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук. 

"Вотът е за провала на правителството във финансово – икономическата политика. Под документа се подписаха всичките 59 народни представители от ПГ на ГЕРБ - СДС", пише в съобщението. 

Припомняме, че от ГЕРБ вчера заявиха, че ще поканят на консултации представителите на всички парламентарни групи, като започнат от най-малката. 

ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента 59 подписа тази сутрин под искането за вот на недоверие към правителството, съобщи на брифинг в Народното събрание председателят на групата Десислава Атанасова.

От най-голямата опозиционна парламентарна сила искат още тази седмица да бъде разгледан законопроектът им, внесен снощи за промени в Изборния кодекс, свързани с връщането на възможността да се гласува и с хартиена бюлетина в избирателните секции, освен машинния вот.

Предложили сме в програмата тази седмица в Народното събрание да бъде разгледан и законопроектът на БСП, който някак странно вече два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от "Продължаваме промяната", допълни Атанасова. За ГЕРБ-СДС било абсолютно необяснимо как коалицията, част от която внася такъв законопроект, другата част да не допуска за разглеждане и обсъждане темата с детайли. Заради това считаме, че освен нашия законопроект за промени в Изборния кодекс, който е изключително належащо да бъде разгледан в правна комисия, парламентарната зала тази седмица трябва да разгледа и този на "БСП за България", посочи депутатът.

#ГЕРБ-СДС #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"