Какво да сготвя: Картофени кюфтенца на фурна?

Какво да сготвя: Картофени кюфтенца на фурна?
A A+ A++ A

Днес ще ви представим една от любимите ни рецепти, която се появи като експеримент. Разполагахме с изостанало картофено пюре в хладилника, което беше ужасно вкусно и не ни се искаше да изхвърлим. Затова решихме да експериментираме, пък то взе, че се получи. Сега ще ви разкажем как да превърнете пюрето във вкусни и здравословни картофени кюфтенца. Или пък да си ги проготвите от нулата!

Необходими продукти:

4-5 картофа със средна големина

Яйце

3-4 с.л. краве масло

Краве/козе сирене

Кашкавал/сирене Ементал

Настърган Пармезан

Сол и черен пипер на вкус

Магданоз/босилек, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Вариант 1: Имате картофено пюре в хладилника, на което искате да вдъхнете нов живот? Добавете към него маслото, натрошеното сирене, настъргания кашкавал, пармезана, наситнения магданоз и яйцето. Прибавете и подправките и разбъркайте. Загрейте фурната на 180 градуса. Оформете сместа на малки топчета, сплескайте леко и поставете върху тава с хартия за печене. Намажете с малко мазнина и изпечете до зачервяване.

Вариант 2: Обелете картофите и ги нарежете на едро. Сварете ги в подсолена вода до пълното им омекване. След това ги отцедете от водата и ги намачкайте с помощта на прибор за картофено пюре. Оставете сместа да се охлади добре и след това прибавете маслото, сиренето, кашкавала, пармезана, магданоза, яйцето и подправките. Разбъркайте добре, оформете малки топчета, които да сплескате леко и да поставите в тава с хартия за печене. Намажете с мазнина и изпечете до зачервяване на 180 градуса.

Приятен апетит!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »