Мощна буря с градушка връхлетя Бургас, събори дървета, наводни улици

Мощна буря с градушка връхлетя Бургас, събори дървета, наводни улици
A A+ A++ A

Няколко дървета са паднали, а редица улици, предимно в централната градска част, са били наводнени в Бургас, след като над града се изсипа невиждан от поне миналата година порой. Дъждът бе придружен с гръмотевици и силен вятър, а в началото на бурята за кратко валя и градушка с размер на грахово зърно, предава Флагман.бг.

От Областна администрация съобщиха, че е имало сигнали за паднали дървета и клони, но не и за пострадали или бедстващи хора – добра новина, предвид интензитета на валежите и скоростта на вятъра, която надвишаваше 60 км/ч. Има сигнал и за скъсана жица на електрически стълб в кв. Долно Езерово. Труднопроходим е бил и околовръстния път на Бургас откъм кв. Сарафово. Подземната улица в центъра също бе за кратко затворена, заради натрупвания на вода в най-ниската ѝ част.

Леко наводнение е имало в емблематичната сграда паметник на културата, където се помещава Областна управа. От там потвърдиха, че е протекъл покривът на сградата, а щетите по стени са сериозни. Тепърва ще се оцени на каква стойност са те и как ще се процедира, тъй като зданието е по специалната закрила на Министерството на културата.

Снимка: Флагман.бг

 

 

#Бургас #буря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »