Москва отваря хуманитарен коридор за цивилните от завода „Азот“

Москва отваря хуманитарен коридор за цивилните от завода „Азот“
A A+ A++ A

Руската армия заяви, че в сряда ще създаде хуманитарен коридор за евакуация на стотици цивилни от химическия завод "Азот" в град Северодонецк.

"Ръководейки се от принципите на хуманността, руските въоръжени сили и формированията на Луганската народна република са готови да организират хуманитарна операция за евакуация на цивилни граждани", информира руското министерство на отбраната във вторник.

Хуманитарният коридор ще бъде в действие между 8 ч. сутринта и 20 ч. вечерта московско време в сряда, посочиха от Министерството на отбраната, като добавят, че евакуираните ще бъдат транспортирани до град Сватово в контролираната от сепаратистите Луганска област.

Москва също така призова "бойците от националистическите батальони и чуждестранните наемници в завода да прекратят безсмислената съпротива".

От седмици Москва обсажда градовете Северодонецк и Лисичанск - последните райони в източната украинска област Луганск, които все още са под контрола на Киев, припомни БГНЕС.

Руската армия отбеляза, че украинските власти са поискали цивилните от завод "Азот" да бъдат транспортирани до контролирания от Киев Лисичанск, но изтъкна, че евакуацията там не е възможна, тъй като последният мост, свързващ градовете, е разрушен.

#Москва #Северодонецк #завод Азот #цивилни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"