Астроложка сензационно: IT спецът Алтънбашев вече не е между живите!

Астроложка сензационно:  IT спецът  Алтънбашев вече не е между живите!
A A+ A++ A

"Александър Алтънбашев вече не е между живите", каза за "България днес" астроложката Йорданка Игнатова. Тя смята, че след отвличането на IT специалиста на 25 май той е ликвидиран, защото похитителите не са успели да вземат каквото са искали.

Преди дни Игнатова позна пред вестника какво се е случило с друга IT специалистка - Алена Щерк. Тогава астроложката изпревари ченгетата и каза кога и къде ще бъде открит трупът на младата жена, преди изобщо да се знае, че тя е мъртва. Игнатова позна също защо и къде е била убита Щерк.

"От създадената звездна карта е видно, че Алтънбашев вече не е между живите. Хорарната карта е с асцендент Везни с управител планетата Венера, която е в осми дом на картата (парите и смъртта) и е в напрегнат аспект с Луната, консификатор на изчезналия мъж. Вероятно похитителите не са могли да вземат всичко или необходимото, за което е отвлечен, така че смъртта е сигурна. Освен това и Плутон в четвърти дом ще направи аспект с Марс, който е управител на Александър и негов осми дом - този напрегнат аспект води също до смърт.

Похитителите явно са негови клиенти, но има и негов приятел или познат, замесен в цялата работа. Той е в България. Ако не бъде намерен до 10 дни, откриването на трупа може да се проточи до година и половина. Някой може да проговори или този, който го е извикал на среща, за да го подмами, ще доведе разследващите до необходимата следа, ако не изчезне и той. Останките на Александър трябва да се търсят на запад, в хълмиста местност, изгорена земя, близо до борове." Това каза пред вестника астроложката Игнатова, която базира своите предположения на хорарна карта, изготвена специално за IT специалиста.

Алтънбашев изчезна на 25 май. В момента полицията разследва две версии - отвличане или укриване. По последна информация телефонът на Алтънбашев беше засечен ден след изчезването му в района на Бистрица.

Основната версия на ченгетата е, че търговецът на криптовалута е бил отвлечен, за да му бъдат изпразнени сметките, в които държал милиони евро в биткойни. Както вече стана ясно, Алтънбашев е държал паролите за тях в сейф в голяма банка в София.

За последно той е видян от сестра си, която го е закарала на среща. В деня на изчезването на компютърния спец неизвестен към момента мъж се е опитал да влезе в апартамента му. Това каза говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. За посещението разказала сестрата на търговеца на криптовалути. Мъжът първо позвънил на нейната врата. Когато го видяла, се развикала. В този момент той вече отключвал жилището на брат й, което е на същата площадка. След това човекът избягал. Прокурор Петрова отказа да посочи дали самоличността му е установена.

Алтънбашев е забелязан за последно в понеделник, 25 май, сутринта, когато сестра му Теодора го е оставила пред магазин в Бизнес парка. След това са си писали през мобилно приложение. След 12 часа на обяд телефонът на IT специалистът вече бил изключен.

Ивайло Борисов-Ториното също бе разпитан. Той е бил приятел на Александър. "Проверява се версията, че се е укрил по някаква причина, но основната линия на разследването е отвличане", категорична бе Десислава Петрова.

Разследването продължава, а ченгетата продължават да издирват мъжа, който е опитал да нахлуе в апартамента на Алтънбашев.

В криптосредите смятат, че се укрива

Изчезването на Александър Алтънбашев не е прецедент, тъй като той не е първият криптомилионер, чиято съдба е обвита в мистерия. Историята помни няколко подобни случая, в които следите на създатели на криптовалути или борси се губят, а по-късно се оказва, че са живи. Има дори и такива, които са инсценирали смъртта си.

Причината за решението им да се "изпарят" е срив в цените, което им навлича недоволството на ядосаните инвеститори. Пред "168 часа" специалисти от IT средите изключиха версията Алтънбашев да е отвлечен. Те смятат, че не става въпрос и за убийство. По-скоро допускат, че мъжът е избягал и в момента се намира в някоя от топлите страни.

Семейството му обаче е категорично, че става въпрос за похищение.

Снимка: Инстаграм

 

#александър алтънбашев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"