МП праща на прокуратурата нарушения за десетки милиони на затворите

МП праща на прокуратурата  нарушения за десетки милиони на затворите
A A+ A++ A

Министерството на правосъдието дава на прокуратурата нарушения за десетки милиони при 21 обществени поръчки, свързани със затворите и арестите. 

Данните са от проверки на Агенцията за държавна финансова инспекция в затворите на търгове от 2020 и 2021 година, свързани  с работно облекло, дезинфекция срещу Covid, ремонтни дейности и др., както и вътрешен одит на самото министерство за доставка на храна по договор от миналата година.

Дисциплинарно наказание ще има за един от заместник -директорите на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", който отговаря за обществените поръчки, каза министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

Нейният заместник Емил Дечев беше категоричен, че ведомството ще е безкомпромисно и няма да толерират подобен род нарушения на закона: 

"Такъв тип действия създават една много нездравословна среда, изключително много засилват скептицизма в потенциалните участници в обществени поръчки. Фирми, които биха могли да свършат качествено и в срок работа, знаейки, че в продължение на години е имало такъв тип незаконосъобразни практики при провеждане на обществени поръчки, те просто не участват. Те не виждат смисъл да участват, защото считат, че правилата на играта не са честни".

#затвори #арести #МП #прокуратура #обществени поръчки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »