Генерал Мутафчийски с много важен призив към българите СНИМКИ

Генерал Мутафчийски с много важен призив към българите СНИМКИ
A A+ A++ A

Генерал Мутафчийски отправи призив към всички българи. Ето какво заяви той по повод 14 юни – Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител:

"Ние се гордеем с нашите безвъзмездни кръводарители. Голяма част от тях идват регулярно в Кръвния център на ВМА и даряват за съвсем непознати хора. Благодарим за човечността и безкористната им помощ. Защото ефективното функциониране на трансфузионната система е немислимо без участието на обществото като цяло, коментира началникът на Военномедицинска академия (ВМА) генерал-майор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който също дари кръв в навечерието на 14 юни – Световният ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител.

Насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на лечебното заведение. В тази връзка, периодично се организират кампании в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад инициативата "Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!".

Тази година 14 юни ще бъде отбелязан с Ден на отворените врати в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА. Всъщност, за нас всеки ден е такъв. И всеки един гражданин, който отговаря на изискванията за кръводаряване, може да го направи във времето от 8.00 до 16.00 часа, коментираха специалистите

#Венцислав Мутафчийски #кръводаряване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »