Наоми Кембъл се оплака от расизъм на летище София

Наоми Кембъл се оплака от расизъм на летище София
A A+ A++ A

Летище София започва пълна проверка след публикация на вестник „Дейли Мейл“, в която се твърди, че световноизвестният фотомодел Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. Кембъл е била в България от 19 до 22 май за реклама на световен моден бранд.

„Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се с. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите, за да проучим случая напълно“, съобщават от летище София.

Според „Дейли Мейл“ при пристигане на летището митничари са поискали да направят пълна проверка на багажа на 52-годишната Кембъл. Източник на таблоида твърди, че тя останала „много разстроена“ от случилото се, като според нея причината да бъде проверена така подробно е заради цвета на кожата ѝ.

„Наоми напусна с бейзболна шапка и чанта в ръце, настани се в хотел. Пристигна с толкова ентусиазъм да снима в София, но това определено я разстрои. Все пак изпълни ангажимента си“, допълва източникът на вестника.

#Наоми Кембъл #летище София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »