Първият премиер на Владимир Путин: Той не е същият човек

Първият премиер на Владимир Путин: Той не е същият човек
A A+ A++ A

Първият премиер на Владимир Путин – Михаил Касянов, не си е представял дори и в най-лошите си кошмари, че бившият му шеф ще започне пълномащабна война в Украйна. Във видеоинтервю за АФП - Касянов, министър-председател от 2000 до 2004 година, заяви, че очаква войната да трае до две години, но е убеден и че Русия може да се върне на пътя на демокрацията.

64-годишният политик, който като премиер работи за по-тесни връзки със Запада, заяви, че също като много руснаци не е вярвал в седмиците преди войната, че тя наистина ще се случи. Касянов разбрал, че Путин не блъфира, чак когато видял, че президентът свиква висшето ръководство за театрална среща на съвета за сигурност три дни преди началото на инвазията на 24 февруари.

"Когато видях, че има среща на Съвета за сигурност на Русия, осъзнах, че, да, война ще има", каза Касянов. Той допълни, че почувствал, че Путин вече не разсъждава правилно – "не в медицински, а в политически смисъл".

"Познавах един различен Путин", заявява още той.

След като е уволнен от Путин, Михаил Касянов се присъединява към опозицията и става един от основните критици на Кремъл. В момента е лидер на Партията на народната свобода.

#Путин #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »