Завод "Азот" - новият "Азовстал"

Завод "Азот" - новият "Азовстал"
A A+ A++ A

Ситуацията, която наблюдавахме преди седмици в завод "Азовстал" в Мариупол, сега се повтаря в завод "Азот" в Северодонецк - там също протичат ожесточени престрелки между руските сили и украинските защитници. В завода има около 500 бойци и поне още толкова мирни граждани, които се крият в подземията.

Мирни жители започнаха да напускат територията на завода, съобщи посланикът на ЛНР в Русия Радион Мирошник. Хората напускалипрез две КПП-те, които не се охранявали от украинци. 

Украйна продължава да контролира химическия завод "Азот" в град Северодонецк, където са намерили убежище стотици цивилни, заяви и управителят на украинската Луганска област Сергий Гайдай, цитиран от Ройтерс. "Азот" не е блокиран, боевете се водят по улиците край завода", съобщи по украинската телевизия Гайдай. Той каза, че очаква руските сили да положат всички усилия в опит да превземат града или днес, или утре.

На практика, кварталите на Северодонецк са превзети от руските войски, боевете се водят в промишлената зона край града, пише "Сега".

#завод Азот #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници