Протест на полицаите: Политиците да решат проблема със заплатите ни

Протест на полицаите: Политиците да решат проблема със заплатите ни
A A+ A++ A

Проблемът със заплатите в МВР трябва да бъде решен от политиците, каза днес председателят на Синдикалната федерация на служителите в министерството (СФСМВР) Валентин Попов. В 13 часа полицаите тръгнаха на шествие от сградата на МВР в центъра на София към Министерството на финансите, където се сляха с протест на надзирателите в затворите, предаде БНР.

В отговор дали очаква да има проблем със заплатите на полицаите и тяхната индексация, след като не е ясно дали ще има мнозинство в парламента за актуализация на бюджета Валентин Попов заяви:

"Това не е наш проблем, а на политиците и мисля, че те сами си го правят и в момента са напът да си направят голям проблем и с нас. Ние вече сме достатъчно дълго време жертва на проблемите на политиците заедно с гражданите. Между другото точно преди 7 години – на 12 юни 2015 г., ние излязохме на протест срещу т.нар. пенсионна реформа в сектора "Сигурност", която доведе до възможността колеги, в това число и аз, след като са упражнили правото си на пенсия, да продължат да работят. Тогава не ни чуха, сега очакваме да ни чуят".

Около 13,30 часа протестното шествие на полицаи и надзиратели стигна пред сградата на Народното събрание.

Достойни заплати и условия на труд, и качествена реформа - това са исканията на служителите на затворите, които се събраха по-рано пред Министерството на правосъдието. Протестът е организиран от Синдикалната организация на служителите на затворите, като освен от София, има служители на затворите в Ловеч и Кърджали. Към министър Надежда Йорданова беше отправена покана за среща, но тя не дойде, каза Радослав Мартинчев, заместник-председател на синдиката. 

снимка: стоп кадър, БНР

 

#СФСМВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници