Бориславова: Готови сме за нови избори

Бориславова: Готови сме за нови избори
A A+ A++ A

Готови сме за нови избори, но преди това ще направим всичко възможно да не се стигне до такъв развой. Това заяви в Ямбол Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера Кирил Петков, цитирана от "24 часа".

Заедно със заместник-председателя на парламента и депутат от Ямбол Мирослав Иванов тя присъства на откриването на нов партиен офис на „Продължаваме промяната“.

„Трябва да има действащо Народно събрание, което да приеме онези 22 закона, които да гарантират едни 13 млрд. лева да влязат за българските домакинства и бизнес“, подчерта Бориславова.

По думите й създалата се ситуация в парламента е сценарий, целящ да дестабилизира управлението. По думите ѝ на този етап усилията на кабинета не са концентрирани в търсене на заместници на напусналите коалицията министри от партия "Има такъв народ" (ИТН), а в посока приемане на актуализацията на бюджета и законодателните промени.

„Ние разчитаме на нашите колеги, които ще сложат личната отговорност към хората, гласували за тях, над партийната принадлежност. Имаме убеждението, че такива хора има в Народното събрание и те са готови да работят с нас. Все пак става въпрос за 7 млн. граждани, които разчитат на този бюджет в условия на инфлация, енергийна криза и криза с цените на горивата“, каза Бориславова.

Според заместник-председателя на парламента Мирослав Иванов текстовете на бюджета са сами по себе си достатъчен аргумент „всеки един народен представител с достатъчно здрав разум да ги подкрепи“.

По думите му, за съжаление, се очаква от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ да направят популистки предложения при гласуването на актуализацията, които ще поставят правителството пред избор, дали да се пречупи или да запази финансовата стабилност на държавата.

Снимка: стоп кадър, НОВА

#Лена Бориславова #ПП ПП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »