Арменският самолет, спрян за проверка от Турция, е пътувал за Сирия

Арменският самолет, спрян за проверка от Турция, е пътувал за Сирия
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Арменският самолет, който беше принуден да се приземи в източния турски град Ерзурум, е пътувал от Армения за сирийския град Алепо, съобщи източник от администрацията на премиера на Турция.

Източникът посочи, че самолетът е превозвал хуманитарна помощ, предадоха Ройтерс и Информационна агенция „Фокус“.

Източник от външното министерство на Турция заяви, че на самолета ще бъде разрешено да продължи пътуването си, ако на неговия борд не бъде открито нищо друго, освен заявения товар.

Напрежението между Сирия, Турция и Русия ескалира през миналата седмица, след като турски изтребители принудиха сирийски пътнически самолет, изпълняващ полет от Москва за Дамаск, да се приземи в Анкара.

Миналият четвъртък турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че самолетът превозвал боеприпаси и руска военна техника за Дамаск, което обаче беше отречено от руския външен министър Сергей Лавров.

По думите на Лавров на борда на самолета е имало оборудване за радарни установки, чийто превоз не противоречи на международните конвенции в сферата на гражданската авиация.

#хуманитарна помощ #Алепо #Турция #Армения #самолет #проверка #министър-председател на Турция #министър на външните работи на Русия #Сергей Ларов #Реджеп Ердоган #Сирия #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »