Идат 6 милиона туристи по морето

Идат 6 милиона туристи по морето
A A+ A++ A

През предстоящия летен сезон очакваме между 5.5 млн. и 6 млн. туристи. Посещенията ще са най-много от Полша, Унгария, Румъния, Германия, Великобритания, Сърбия, Чехия, Израел и др. Очакваме да няма отлив на родни туристи, защото много българи харесват българското Черноморие. Това каза министърът на туризма Христо Проданов по време на пресконференция в курортен комплекс "Златни пясъци" по повод официалното откриване на летния туристически сезон в събота.

„Искаме ясно да дадем послание, че България предлага отлични условия за почивка, и същевременно е сигурна дестинация – нашето Черно море е сигурна и спокойна зона, а ние имаме дългогодишни традиции на качество и гостоприемство в туризма“, каза министър Проданов и допълни, че е оптимист за предстоящия летен сезон въпреки кризите през последните години.

По думите му изключително голям приоритет трябва да бъде насърчаването на всички видове туризъм. Наред с традиционните морски и зимен туризъм, за нас е изключително важно да бъде използван потенциалът и на културния туризъм, на спа туризма, на винения и кулинарния туризъм, на здравния туризъм.

В актуализацията на бюджета, която предстои да се разглежда от Народното събрание, е заложено ваучерите за храна да важат и за почивка на работещите, обяви министър Проданов.

Снимка: Pixabay

#туристи #МОРЕ #летен сезон #Христо Проданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »