Служители на НЗОК се вдигат на протест, и те искат по-големи заплати

Служители на НЗОК се вдигат на протест, и те искат по-големи заплати
A A+ A++ A

Над 1500 работници и служители от НЗОК излизат на протест в понеделник, съобщиха от синдиката на административните служители "Подкрепа".

Ще стачкуват служители от НЗОК в София град, София област, Бургас, Варна, Плевен, Разград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Монтана, Силистра, Стара Загора, Ловеч, Враца, Благоевград, Търговище, Смолян, Габрово, Перник, Кюстендил и др. Те ще проведат едночасова предупредителна стачка.

Работещите в касата настояват да бъдат увеличени еднократно основните им заплати, както и да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК. "По изчисления на САС "Подкрепа" е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 10 млн. лв. и именно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 г.", казват оттам.

"Работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администират и контролират бюджет от 6 млрд. лева. Няма как да приемем за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто. Членовете на КТ "Подкрепа" ще отстояват исканията си докрай и в случай, че не бъдат чути, ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др", предупреждават оттам.

#НЗОК #протест #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай