Балкан Ботевград срази за трети пореден път фаворита Рилецо и е баскет краля на България

Балкан Ботевград срази за трети пореден път фаворита Рилецо и е баскет краля на България
A A+ A++ A

Балкан Ботевград изненада фаворита Рилски спортист (безапелационен лидер в редовния сезон) и е новият шампион на България по баскетбол! „Зелените“ спечелиха шеста титла в историята си, след като късно снощи в „Арена Ботевград“ надвиха Рилецо с 66:54 и с 3-1 спечелиха серията в своя полза.

За последно домакините завоюваха златните отличия през 2019 година, отново в Ботевград и отново под ръководството на Небойша Видич. За първи път обаче това стана пред празни трибуни заради наказание.

Рилски спортист пък завършва шампионата със сребърните отличия за втора поредна година и разочарованието в Самоков е огромно, защото всички очакваха точно Рилецо да се окичи със златото .

Домакините започнаха мача с отлична успеваемост в подкошието и водени от Крисчън Джоунс, дръпнаха с 11:2. Трей Портър успя да намали разликата до 7, но дълго време единствено той успяваше да се разпише за отбора си. На два пъти Балкан повеждаше с двуцифрен аванс след това, като имаше възможност да направи такъв и в края на първата част. Тимът обаче изгуби топката в последната атака и Деян Карамфилов вкара тройка, с която намали за 18:23 след десет минути игра.

Подемът в играта на тима от Самоков продължи и през втория период и след 6 поредни точки тимът стигна до пълен обрат – 24:23. Повече от четири минути след началото на частта баскетболистите на Небойша Видич нямаха кош от игра. Съперникът им обаче също направи някои пропуски и те успяха да си върнат водачеството почти веднага. Балкан завърши полувремето със серия от 19:3 и на почивката се откъсна с 42:27.

Тройка на Димитър Димитров даде старт на третата четвърт, а малко след това Крисчън Джоунс направи аванса на техния тим двуцифрен – 47:27. Павлин Иванов даде импулс на отбора си и три минути преди края на частта разликата падна до 13. Последва размяна на кошове, а преди заключителния период тимът от Ботевград бе напред с 56:41.

Резултатността продължи да бъде доста ниска и в началото на последната четвърт, което работеше в полза на Балкан. Баскетболистите на Людмил Хаджисотиров обаче не се отказаха и четири минути преди края намалиха за 50:59. Домакините обаче не допуснаха разликата да падне още и триумфираха с титлата. В последната минута Видич пусна на паркета и по-младите момчета в отбора.

Най-резултатен за успеха бе Амад Рори със 17 точки. Крисчън Джоунс, който бе избран за MVP, завърши с 15 точки и 13 борби, а 10 отбеляза Дивон Уошингтън.

За Рилски спортист Павлин Иванов реализира 22, а с 9 точки и 9 борби се отчете Трей Портър.

#Балкан Ботевград #баскетбол #Рилски спортист

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"