Станислав Балабанов разкри разговор с Петков за РСМ, показа листче, писано уж от премиера

Станислав Балабанов разкри разговор с Петков за РСМ, показа листче, писано уж от премиера
A A+ A++ A

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов направи разкритие за разговор с Кирил Петков относно позицията на премиера за Северна Македония. Той направи това в студиото на "Лице в лице" по БТВ и дори показа на водещата Цветанка Ризова листче, за което твърди, че е написано именно от министър-председателя.

Според него целта на Кирил Петков била да помогне на Еманюел Макрон да спечели изборите във Франция.

Цветанка Ризова обаче го контрира, че Макрон и без това си е спечелил изборите без особена трудност.

"Важен е българският национален интерес. От два месеца казваме, че премиерът води друг тип политика, неговият външно-политически екип също. Днес той използва публичното пространство за защита и изговори поредните глупости и лъжи, свързани с поведението му по отношение на Северна Македония. Тъй като на мен ми се роди дъщеря преди един месец, когато бяхме по това време с министър-председателя в Украйна, и на база на всичко това, което ми се случи впоследствие, си казах, че заради нея няма как да си мълчим и е хубаво и е морално, защото това момиче аз ще го възпитавам, да говорим истина.

Защото, особено когато е засегната историята на България, видимо имаме проблем, който никой в историята нататък няма да ни го прости ако се случи", започна той.

"В Украйна вечерта, когато пътувахме с влак от Полша за Украйна, в рамките на 11 часа проведох един много дълъг разговор с министър-председателя. Останах изненадан, че в разговора ние не коментирахме какво ще се сучи с президента Зеленски, какво очакваме да чуем, какви ще бъдат впечатленията ни от войната.

Разговорът ни беше убеждаване по всякакъв начин да се съобразим с неговата идея и да вдигнем ветото на България преди Македония да изпълни каквото и да е от рамковата позиция на България, консултативния съвет при президента, декларацията в Народното събрание, дори той реши да ми обрисува тази картинка и сега аз ще ви я покажа в ефир - това е почерка на министър-председателя.

Пише Министерски съвет, това са листчета от служебните тефтери на МС за записки. Скъса един лист и ми обясни какви са му идеите. Първо, териториални претенции, претенции за малцинство, история, табелки на паметници. Това е времевата рамка, в която всичките тези събития изброени трябва да се случат.

Започваме от ветото - първо вдигаме ветото, след което изпълняваме останалите условия.

Така изглежда България, която щеше да бъде продадена, ако ние не бяхме взели тези решения вчера. Да, тази бележка може да предизвика реакции, може да се стигне до детектор на лъжата, аз съм готов. А в България има добри графологични експерти. Г-жо Ризова, ами ако това се беше случило самосиндикално подписвайки и вдигайки ветото, или под натиск на Франция и президента Макрон? Но той като много се изговори, той реши това да мине през Народното събрание. Той каза: "Това е моят план, който аз предлагам и който коментирам с всички президенти на Франция и прочие". Така изглежда планът", показа Балабанов на Ризова, пише лупа.бг.

Снимка: стоп кадър, бТВ

 

#Станислав Балабанов #ИТН #РСМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"