ГЕРБ: Кабинетът "Петков" е в историята

ГЕРБ: Кабинетът "Петков" е в историята
A A+ A++ A

Опозицията заяви, че правителството на Кирил Петков е в историята. От парламентарната трибуна депутатите от ГЕРБ Любен Дилов и Радомир Чолаков сравниха случващото се в управляващата коалиция с деветоюнския преврат от 1923 година, от който днес се навършват 99 години

"През 1923 година Българската комунистическа партия - тесни социалисти, по повод деветоюнския преврат казва, че това е уреждане на отношенията между селската и градската буржоазия и те няма да се намесят. В някаква степен и днес бихме могли да решим, че отношенията между Кирил Петков и Слави Трифонов са уреждане на отношенията между селската и градската буржоазия", заяви Дилов.

 "Влизаме в една друга фаза на политическия живот в страната, тази вече приключи, аз мисля, че никой няма съмнение – правителството на Кирил Петков е в историята", беше категоричен Чолаков.

От БСП призоваха за сериозен диалог за бъдещото управление на страната и за работата на парламента. Социалистът Георги Михайлов критикува тези, които искат да тласнат страната към предсрочни избори:

"Много съм възхитен от думите на Дилов – да, някои дати трябва да се помнят, но ние си спомняме добре кой направи преврата в девети юни, какво се случи 2 години по-късно. На опита отново на някои от нас тука да изгорят всичко, което се нарича парламентаризъм, да искат да се тръгне в момента към предсрочни избори, към сваляне на правителство, към една тотална деградация на държавата - това е нелепо и в никой случай не прави чест на никой от нас!"

Източник: БНР

Снимка: БНТ

#ГЕРБ #БСП #НС #ПП ПП #Любен Дилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"