Украинци засипали плажове по Южното ни Черноморие с фасове

Украинци засипали плажове по Южното ни Черноморие с фасове
A A+ A++ A

Десетките хиляди бежанци от Украйна, които бяха настанени в луксозни хотели на първа линия по Южното Черноморие, оставиха плажовете в Слънчев бряг, Созопол, Китен и Приморско осеяни с фасове, предаде репортер на Lupa.bg.

Плажните ивици на юг от Бургас буквално са „засети“ с фасове, а концесионерите още пресяват пясъка с механизирана техника и недоволстват от „зимните“ посетители на плажовете.

„Да беше дошъл преди три дни да видиш какво чудо беше! Дамски превръзки, пластмасови шишета, обелки от банани. Тях почистихме, ама не може да сварим да изринем фасовете. А то сезона ей го де е – почна!“, гневно ръкомаха съдържател на плажен бар в Китен.

Подобно е положението и в Созопол, където всички плажни ивици доскоро бяха окупирани от украински бежанци. И тъй като летния сезон все още не бе започнал и кофи по плажовете липсваха, хигиената бе чувствително занижена.

„По цял ден бяха по плажовете, а следобед -  в супермаркетите. Сега пак има украинци, но поне останаха платежноспособните“, не крие финансовия си мотив за одобрение на бягащите от войната ресторантьор от Созопол.

Преди дни по моретото отново настръхнаха срещу украинците, след като тузарски джип „Тойота Лендкруизър“ затъна в пясъка на плаж „Дюни“ край Созопол, нагазвайки върху защитените сиви дюни. Часове по-късно от рпу Созопол установиха нарушителя и му връчиха фиш за 1000 лв. Украинският шофьор се оправдал, че никъде нямало предупредителна табела, че няма право да навлиза на плажа.

От полицията в Созопол обявиха, че от 1 юни насам има три навлизания на украински автомобили, които са нарушили целостта на сивите неподвижни дюни в областта на Шофьорския плаж край Созопол.

#фасове #плажове #Южно Черноморие #украинци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »