"Информер": НАТО и ЕС подготвяли отвличане на Лавров от Белград

"Информер": НАТО и ЕС подготвяли отвличане на Лавров от Белград
A A+ A++ A

Сръбските медии съобщиха за плановете на НАТО за руския дипломат, външен министър на Русия Сергей Лавров.

Изданието Informer съобщи за "изключителни подробности" от плановете на Алианса, който възнамерявал да организира провокация в момента, когато Сергей Лавров пристигне в столицата на Сърбия Белград.

Журналистите твърдят, че се е подготвяла секретна операция, която ако бъде осъществена, е можело да започне сериозна „дипломатическа и разузнавателна война“, която е щяла да потопи Европа в хаос.

Припомняме, че Румъния, Северна Македония, Черна гора и България затвориха небето за борда на руското правителство, в резултат на което Лавров не успя да стигне до Сърбия.

Медиите са уверени, че нещата е щяло да са още по-зле, ако дипломатът беше стигнал до мястото.

Според медийни източници „отвличането на Лавров“ се подготвяло няколко седмици подред, а плановете били правени както от НАТО, така и от Европейския съюз.

Има съобщения за "ожесточен натиск" от Запада върху Белград за предотвратяване на провеждането на срещата.

Ако в началото ставало дума само за отмяна на пътуването, след това президентът Александър Вучич бил заплашен. Но какви съобщения е получавал, само той знае.

Източникът каза, че сръбският глава не се е поддал и оттук възникнал планът за затваряне на небето за борда на Лавров.

Предполагало се, както било предложено от Обединеното кралство, че Лавров ще долети до Сърбия, след което въздушната граница ще бъде затворена и шефът на руското външно министерство ще бъде действително в плен в Белград. И Владимир Путин „ще трябва да преговаря“ със Запада, за да върне дипломата в родината си.

Официален Белград не коментира по никакъв начин версията на публикацията, както и представителите на НАТО и Руската федерация.

#Сергей Лавров #Белград #отвличане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"