Костадинов: "Продължаваме промяната" вече е "Продължаваме агонията"

Костадинов: "Продължаваме промяната" вече е "Продължаваме агонията"
A A+ A++ A

Лидерът на партията заяви, че "Възраждане" има свой кандидат за председател на КПКОНПИ

"От вчера насам "Продължаваме промяната" е Продължаваме агонията". Това каза пред БНР лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. По думите му в управляващата коалиция "помежду си се държат като представители на враждуващи мафиотски кланове".

В предсрочни избори няма нищо страшно, смята той. Според него правителството се опитва "да залъже със стотинки" точно хората, които искат такива избори.

За двата сценария - негласна коалиция ПП, БСП, ДБ и "Възраждане" и втори кабинет в рамките на този парламент ГЕРБ, ИТН и "Възраждане", Костадинов каза, че "става въпрос за обикновени клевети" по техен адрес.

"Повтаряме вече години наред, че целта на "Възраждане" е една – да управляваме самостоятелно държавата."

Няма да влезем в евтин политически пазарлък, увери той. Като причина Костадинов изтъкна "генерални геополитически разминавания" с представителите на останалата част от политическия елит.

Лидерът на "Възраждане" постави 5 условия, за да преговарят. Това са да се изтегли планът за въвеждане на еврото, да се прекрати договорът за предоставяне на чужди военни бази, да се създаде широк преговорен екип от всички политически сили за предоговаряне с Брюксел на условията на членството ни в ЕС, насрочване на референдум за членството ни в НАТО и незабавно вдигане на санкциите срещу Русия.

"Единственото, което ще подкрепим, ще бъдат новите стойности на пенсиите", уточни Костадинов относно предстоящата актуализация на бюджета.

В предложения проектобюджет има цифри и числа, които са плашещи, коментира Костадин Костадинов, като посочи новия държавен дълг, инфлацията и неправилното разпределение на средствата и липсата на такива за общините.

Парадоксът е, че част от мерките, които ние предложихме, сега ги предлага самото правителство, отбеляза той.

"Възраждане" има свой кандидат за председател на КПКОНПИ, съобщи още Костадинов, като даде за Бойко Рашков единствената положителна оценка за министър от правителството. 

#Костадинов #"Продължаваме промяната"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »