Сумиста: Не съм изпълнявал поръчки за убийства и палежи

Сумиста: Не съм изпълнявал поръчки за убийства и палежи
Соченият за лидер на престъпната група за поръчкови убийства „Килърите“ Петър Стоянов–Сумиста заяви пред съда, че не е поемал поръчки за палежи и убийства. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Соченият за лидер на престъпната група за поръчкови убийства „Килърите“ Петър Стоянов–Сумиста заяви пред съда, че не е поемал поръчки за палежи, убийства или други престъпления.

Той дава показания пред Окръжния съд в Шумен в понеделник заедно с друг от обвиняемите – Васил Костов–Кеца, като се очаква Сумиста да говори през целия ден, предаде БГНЕС.

Сумиста започна разказа си с биографични данни, като каза, че е бакалавър от НСА и има две незавършени магистратури - в НСА и УНСС. Спечелил е над 100 медала като състезател по сумо.

След това Петър Стоянов говори за бизнеса си, като подчерта, че е упражнявал напълно легална дейност. Фирмата му „Вип Брокерс“ била застрахователна, а „Виста 1“ - за разнос на минерална вода.

За трима от ключовите свидетели по мегаделото за поръчкови палежи, побои и убийства – Лозан Цеков, Георги Петков и Боян Джамалов, Сумиста разказа, че са работили за него, но нямал никаква представа, че имат страничен престъпен бизнес.

„През 2010 г. ме извикаха в полицията и ми казаха, че Боян се занимава с разпространение на наркотици, аз много се разочаровах. Извиках го, той отрече. Изгоних го и му казах да не стъпва повече в кафето ми“, каза Сумиста.

„С лихварство също не съм се занимавал, не знаех, че Боян се занимава с това. Моя е вината, че не съм си проверявал хората и затова сега съм на това дередже“, каза още Петър Стоянов.

Освен Петър Стоянов–Сумиста на подсъдимата скамейка по делото „Килърите“ в шуменския съд са Васил Костов–Кеца, Янко Попов–Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Те са обвинени в поръчителство и изпълнение на убийствата на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, нанасянето на телесни повреди на двама други, организирането на два палежа и взрив, притежание на незаконно оръжие.

Според държавното обвинение две от мокрите поръчки са наредени от бизнесмена Георги Вълев, водач на убийците е президентът на федерацията по сумо Петър Стоянов, а останалите са негови подчинени.

#Боян Джамалов #Георги Петков #Лозан Цеков #Шумен #дело „Килърите“ #„Килърите“ #Кеца #Васил Костов #Сумиста #Петър Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници