УНИАН: Щерката на Путин оглавява „Единна Русия“, Патрушев - президент, Медведев – изкупителна жертва

УНИАН: Щерката на Путин оглавява „Единна Русия“, Патрушев - президент, Медведев – изкупителна жертва
A A+ A++ A
На фона на слуховете за влошеното здравословно състояние на руския президент Владимир Путин стана известно кого ще назначи за свой вероятен наследник. Оказа се, че диктаторът се готви да „отстъпи“ шефския пост в „Единна Русия“ на една от дъщерите си, но за бившия президент Дмитрий Медведев руският диктатор е измислил доста по-неприятна „изненада“, съобщава УНИАН, позовавайки се на Telegram канала Generall SVR.

Този уикенд руският президент Владимир Путин обсъдил с хора от най-близкото си обкръжение концепцията за постепенно напускане на властта и начините за осигуряване на приемственост със смяната на ръководството на режима.

Според източници Путин се готви да направи Медведев изкупителна жертва. Твърди се, че диктаторът ще му предложи поста посланик в една от страните от Югоизточна Азия. Преди това обаче може да се наложи Медведев да поеме цялата отговорност за топящия се рейтинг на партия „Единна Русия“.

„Именно до края на тази есен, според плановете на Путин, рейтингът на „Единна Русия“ ще падне и ще има искане за нов партиен лидер, а всички проучвания на общественото мнение ще покажат, че симпатизантите искат жена за свой лидер“, съобщава Generall SVR.

Твърди се, че Путин подготвя една от дъщерите си – Екатерина Тихонова, да заеме мястото на шеф на партията. Тя ще получи фиктивна роля, а самият диктатор ще се преструва, че се е отдръпнал от властта. За това той използва и Патрушев.

„По-близо до Нова година, според плановете, Путин ще обяви предсрочни президентски избори, които ще се проведат на 26 март 2023 г., а самият Путин няма да участва в тях, като подкрепя Дмитрий Патрушев. Патрушев сега заема поста министър на земеделието в правителството, но преди събитията ще го изведат от правителството в неутрална позиция, като искат да намалят рисковете от приемане на негативност за прогнозираната криза в ръководения от него бранш. Владимир Путин ще остане председател на държавата Съветът и истинският лидер на страната, докато здравето му позволява“, добавя Telegram каналът.

Информацията от Generall SVR все още не е потвърдена или коментирана от Руската федерация, пише ФрогНюз.

#Владимир Путин #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »