Украйна очаква да получи покана за ЕС на 24 юни

Украйна очаква да получи покана за ЕС на 24 юни
A A+ A++ A

"Украйна очаква да получи статут на кандидат за присъединяване към ЕС на 24 юни", заяви днес пред Европейския парламент председателят на украинската Върховна рада Руслан Стефанчук, цитиран от БТА.

"Бих искал да ви убедя, че Украйна го заслужава и, ако получим това политическо послание, сме готови да работим бързо и качествено за изпълнение на изискванията. Много важно е украинците да получат такова силно послание от Европа", настоя той пред евродепутатите.

"Ако на 24 юни това не се случи, (руският президент Владимир) Путин ще реши, че може да продължи безнаказано напред. Нека това бъде преломен ден към нашата победа", призова Стефанчук.

Стефанчук благодари на всички европейци, подслонили украински бежанци.

"Разбрахме, че най-важното е да обединим цивилизования свят в защита на ценностите и основите на световния ред, допълни той. Борим се и ще спечелим", заяви Стефанчук.

"Трябва да бъде понесена отговорност, виновниците трябва да бъдат наказани и да платят за възстановяването на Украйна. Несъмнено справедливостта ще възтържествува", заяви Стефанчук, чието емоционално слово бе посрещнато с аплодисменти на крака от евродепутатите.

#ЕС #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »