7 навика на китайците, които могат да ви помогнат да изглеждате с 20 години по-млади

7 навика на китайците, които могат да ви помогнат да изглеждате с 20 години по-млади
A A+ A++ A

Китай е хранилище на мъдрост и тайни, които могат да ви помогнат да живеете дълго. Разбира се, добрата козметика може да ви помогне да изглеждате по-свежи, но е важно да поддържате тялото си и отвътре.

Ето 7 навика на китайците, които могат да ви помогнат да изглеждате с 20 години по-млади: 

1. Веган ден веднъж в седмицата

Според традиционната китайска медицина, едно от най-важните неща за красотата и младостта е детоксикацията. Освен че трябва да ядете прясна храна и да избягвате лошите навици, трябва да имате поне един веган ден в седмицата. Ден, в който да не ядете никакви животински продукти. 

2. Не добавяйте сол към ориза

Солта може да бъде ключов фактор при алергичните имунни реакции, казват изследователите. Намаляването на приема на натрий може да забави стареенето. Китайците не слагат сол, докато готвят ориз.

3. Пийте чай от листа на лотос

Чаят от листа на лотос може да се сервира като студен или горещ чай. Той има много ползи за организма, като отслабване, и помага при стомашни проблеми. Препоръчва се за тези, които напълняват от яденето на мазни и мазни храни. Специалистите препоръчват да се пият три до четири чаши чай от листа на лотос всеки ден на празен стомах.

4. Практикувайте тай чи

Експертите казват, че тай чи може да намали стреса, тревожността и депресията и да увеличи енергията, издръжливостта и гъвкавостта. Може да бъде добър заместител на йога. Само 10 минути на ден са достатъчни, за да изпитате ползите от тай чи.

5. Използвайте маска за лице от боб Мунг

Ако никога не сте чували за боба Мунг, ето още една древна китайска тайна. Просто го намачкайте на паста и нанесете върху кожата си. Много е полезен за лечение на акне и намалява признаците на стареене. 

6. Правете си маски с куркума

Още една ефективна маска е тази с куркумата. Може да помогне за лечение на определени кожни заболявания на лицето. Можете да си правите маска с куркума, кисело мляко или мед. 

7. Яжте гъби

В Китай добавят гъби към много ястия. Но това не са просто вкусни гъби, а много терапевтични в традиционната китайска медицина. Те съдържат уникални съединения, които са ефективни срещу вируси. Сред най-добрите за човешкото здраве са сламени гъби, шийтаке, трюфели и млечни гъби.

#Китай #Младост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »