Битката за Северодонецк се води с пълна сила

Битката за Северодонецк се води с пълна сила
A A+ A++ A

Продължават тежките боеве за Северодонецк и Лисичанск в украинската Луганска област, предаде БНР. Украинският президент Володимир Зеленски призова за по-бързо снабдяване с повече оръжия=

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу се похвали, че са "освободени" 97 процента от територията на непризнатата Луганска народна република.

Битката за Северодонецк се води с пълна сила, каза губернаторът на Луганска област Сергий Гайдай. В Телеграм той съобщава за ранени хора в Лисичанск, след като руски удари са засегнали пазар и училище.

Според украинския президент Володимир Зеленски двата ключови града са обезлюдени.

"Ситуацията на изток е сложна, в това число в Северодонецк. Но ние удържаме града. Руските сили ни превъзхождат по брой, но въпреки това мисля, че можем да спечелим тази битка", заяви Зеленски.

Той е категоричен, че Украйна няма да се примири с патова ситуация на бойното поле с Русия, а има за цел да си върне контрола върху цялата си територия, окупирана от Москва.

В същото време в Москва руският министър на отбраната Сергей Шойгу се похвали, че е възобновен пътният трафик по суша до Крим.

"Благодарение на съвместните усилия на Министерството на отбраната на Руската федерация и руските железници беше напълно възобновен железопътният трафик между Русия, Донбас, Украйна и Крим. Започна доставката на товари до Мариупол, Бердянск и Херсон", съобщи Шойгу.

Общата дължина на отворената железопътна отсечка е 1200 км.

снимка: Туитър

#войната в Украйна #Северодонецк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници