Медведев: Искат смъртта на Русия, ненавиждам ги, те са копелета и мръсници

Медведев: Искат смъртта на Русия, ненавиждам ги, те са копелета и мръсници
A A+ A++ A

Дмитрий Медведев, който в момента е зам.-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация, публикува в канала си в "Телеграм" крайно остър пост в контекста на войната в Украйна. "Често ме питат защо коментарите ми в "Телеграм" са толкова остри. Отговарям - ненавиждам ги. Те са копелета и мръсници. Те искат нашата смърт, смъртта на Русия. И докато съм жив, ще правя всичко възможно, за да изчезнат".

В текста не уточнява кои са тези те. "Комерсант" коментира, че бившият президент и премиер най-често коментира с негативен тон Украйна, Европейския съюз и САЩ. 

Дир.бг напомня, че вчера Медведев нарече европейските политици "имбецили", а преди време във връзка с изказване на президента на САЩ Джо Байдън, че Вашингтон няма да изпраща далекобойни ракетни системи в Украйна, определи решението за разумно и заплаши: "В противен случай, ако нашите градове бъдат атакувани, въоръжените сили на Русия биха изпълнили (своята) заплаха и биха поразили центровете, където се вземат подобни престъпни решения", каза Медведев. "Някои от тях не са в Киев", добави той и заяви, че "няма нужда от по-нататъшни обяснения".

Във връзка с днешното изказване на политика в. "Новая Газета. Европа" (версия на спрялата "Новая газета") пусна допитване в Telegram с въпроса кого е имал предвид Медведев в поста си, а вариантите за отговор бяха: Западните политици - 14%; украинците - 6%; чуждестранните агенти - 4%; обитателите на Кремъл - 15%; собствениците на денонощните магазини за алкохол - 20%; що за въпрос, постовете в Телеграм, разбира се - 41%.

Вариантът с денонощните магазини за алкохол много забавлява рускоезичната публика в социалните мрежи, чиито коментари по адрес на Медведев са в стил "Трябва да се пие по-малко".

Източник: segabg.com

Снимка: kremlin.ru

 

#Дмитрий Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"