Синдикатите на ВМЗ - Сопот искат по-високи заплати и още ваучери

Синдикатите на ВМЗ - Сопот искат по-високи заплати и още ваучери
A A+ A++ A

Синдикатите във ВМЗ-Сопот поискаха в писмо до вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова увеличение на заплатите на работниците в оръжейницата и допълнителни ваучери.

„Индивидуалният щат на всеки един работник, специалист и служител да се повиши с 200 лв. Всеки един работещ в дружеството да получава парите под формата на ваучер за храна, което да се включи в КТД”, уточняват те.

В писмото си отбелязват, че повишението, за което настояват сега, е било договорено с предишния мениджърски екип, в който изпълнителният директор Иван Стоенчев  е бил назначен от министър Нинова.

Синдикалните организации настояват още тя да гарантира пред колектива, че исканията на КНСБ и КТ „Подкрепа“ ще се изпълнят. „По този начин няма да има ескалация на социалното напрежение в дружеството и синдикални действия”, се посочва в документа.

Вчера те поканиха Корнелия Нинова на среща в предприятието, която да се състои до края на днешния ден. Причината за поисканата среща беше рокадата в мениджърския екип.

Източник:БТА

Снимка: Министерство на икономиката - архив

#ВМЗ - Сопот #синдикати #по-високи заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"