Мегаскандал! ВиК-Пловдив купи 13 УАЗ-ки от Русия за 540 000 лева, идват до 145 дни

Мегаскандал! ВиК-Пловдив купи 13 УАЗ-ки от Русия за 540 000 лева, идват до 145 дни
A A+ A++ A

ВиК – Пловдив подписа договор с ЕТ „Карбон – Александър Атанасов” за закупуването 13 превозни средства УАЗ. Това се случва въпреки скандалните около поръчката и назначената проверка от регионалния министър Гроздан Караджов.

Преди дни в профила на куапувача на „Водоснабдяване и канализация”  ЕООД е публикуван договора с фирмата. От него става ясно, че компанията от Плевен ще достави срещу 33 500 лева без ДДС високопроходимо превозно средство  „УАЗ” модел 374195, произведени 2022 година. Срокът за доставка е 145 дни след заявката на водното дружество.  Общата сумата е 540 000 лева с ДДС и ще бъде за 13 превозни средства.

Фирмата, която ще достави колите е плевенска и се занимава с внос и търговия на авточасти за УАЗ от Русия, като в сайта и пише, че посредничат за покупка на нови автомобили от марката.

Все още няма решение за смяната на директора на ВиК – Пловдив, въпреки че усилено се говори, че е въпрос на дни. Колегите от трфикнюз пишат, че от „Български ВиК холдинг”, в който е и ВиК – Пловдив, са изискали всички обществени поръчки, пуснати през последната година. Оказало се, че за много от тях не минало одобрението на холдинга, както обичайно се действа.

Именно Холдингът, чийто принципал е Министерството на регионалното развитие и благоустройство, назначава и освобождава директорите на водните дружества.

#уазки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"