Експерт по сигурност: Ако Русия победи в тази война, следващите сме ние

Експерт по сигурност: Ако Русия победи в тази война, следващите сме ние
A A+ A++ A

Поредното прозвъняване от Москва за проруско настроените общества в тези държави. Така експертът по сигурност Илия Налбантов определи казуса със самолета на Сергей Лавров в "Здравей, България".

Според Налбантов, съзнателно се нагнетяват антибългарски настроения в руското общество.

"Ако Русия победи в тази война, в което се съмнявам, стратегическата й цел е следващите да сме ние", заяви той.

"Ние не забраняваме полета като полет. Ние забраняваме на човек, подложен на санкции, да извършва полет над територията на страната ни", каза той. На въпрос вярно ли е, че от румънците не е искано разрешение за преминаване на самолета, превозващ руския външен министър, съпредседателят на Атлантическия съвет Момчил Дойчев отговори: "Естествено, защото знаят, че румънците няма да дадат. Те, за разлика от нас, не се снишават, а ясно заявяват своята евроатлантическа позиция на солидарност".

Илия Налбантов коментира и изказването на шефа на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин като го нарече "треторазряден политик" и заяви, че нагнетява антибългарските нагласи в руското общество. По думите на Налбантов ракетата "Сармат" е "оръжие на страха". Той категорично отрече възможността такава ракета да може да достигне страната ни. "Страхливецът използва този тип оръжие. Това е истината за поведението на Рогозин", смята експертът по сигурност. Той припомни, че веднага след поста на шефа на "Роскосмос" в Twitter, Сергей Лавров го е опровергал като е заявил, че последствия за България няма да има.

"Ние сме, на практика, на ничия земя. От една страна подкрепяме Украйна. От друга – ни е страх, заради някакви съображения, да предоставим наличните в България боеприпаси и въоръжение на украинската страна", заяви Илия Налбантов по повод официално поисканата от Киев военна помощ от страната ни. Той нарече това самоубийствена политика, свързана с бъдещето на България.

"Партията на Стефан Янев е поредният проруски, антибългарски политически проект, който цели все повече постепенно да отдалечава България от Европа и да ни връща в Азия и тоталитарното ни минало", каза Момчил Дойчев за новосформираното движение на бившия служебен министър-председател.

#Сергей Лавров #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »