10 идеи какво да подарим на един „книжен плъх“

10 идеи какво да подарим на един „книжен плъх“
A A+ A++ A

Няма по-подходящ подарък за любител на книгите от една книга, разбира се. Но как да направим подобна изненада на човек, който обожава да чете и притежава малка библиотека? Често се оказва, че запалените читатели имат по няколко копия от дадена книга.

Това е доста трудно и рискувате да му подарите книга, която вече има или е чел. За това ви представям няколко други книжни идеи за подаръци.Те ще се харесат на всеки книжен любител и дори да има нещо подобно, едва ли пък ще нацелите да му вземете точно същото. Всички подаръци от списъка много се харесват на „книжните плъхчета“, аз като един типичен представител мога да го потвърдя.

1.      Книгоразделител – това си е един абсолютно задължителен аксесоар към всяка книга. Предлагат се в огромно разнообразие от картинки, цветове и материали. Може да изберете картонен, метален, магнитен или, ако искате да сте още по-креативни – поръчайте на някой да ви изработи специален със послание за конкретния човек. Това определено ще го трогне.

2.      Дреха за книга – още нещо, което в последните няколко години затвърди позициите си на книжния пазар. Текстилните дрешки за книги са чудесен начин за предпазване на книгата и освен това са толкова красиви и цветни.

3.      Ваучер за книги – ако все пак искате да подарите книги, най-добре това да е под формата на ваучер. По този начин човекът, за който е предназначена ще може сам да си я избере и ще отпадне притеснението ви дали сте улучили правилния избор.

4.      Чаша с книжен надпис – всеки читател знае, че времето за четене става още по-приятно, ако към книгата се добави чаша кафе или чай. Всеки книжен плъх обича да има специална чаша с картинка на книги, цитат от любима книга или всичко книжно, за което се сетите.

5.      Малка лампа – въпреки, че електронните книги имат своето предимство, книжното тяло си остава най-чаровният начин за четене. За това подходящ подарък, особенно за четящите вечер, е малка преносима лапма, която може да се закрепи на самата книга.

6.      Книжен дневник – да, вече има и това. В него всеки запален читател ще може да записва всички книги, които е прочел, такива, които иска да прочете и разни други книжни предизвикателства.

7.      Етажерка – от време на време всеки запален читател се сблъсква с проблема „много книги, малко място“. За това един чудесен подарък би било етажерка или нова секция за книги. Бъдете обаче по-креативни и направете такава по поръчка – по-разчупена, по-интересна и съобразена с вкуса на този, на който правите подаръка.

8.      Книжен пъзел – това също е чудесна идея, особенно, ако успеете да намерите пъзел на любимата книга на вашия книжен плъх. Това много ще го зарадва.

9.      Книжни чорапи – малко странно, но също ценено нещо от всеки, който обича да чете. Чорапи с цитати, с картинки на книги или с така любимото изречение „Шшшт, чета!“.

10.  Текстилна чанта за книги – още един чудесен подарък. Текстилната чанта може да е с цитат от любима книга или автор, а всеки читател знае къде да я ползва – на панаира на книгата.

 

#книга #подарък

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »