Как да оползотворим времето между два полета

Как да оползотворим времето между два полета
A A+ A++ A

Пътуването със самолет е удобен и комфортен начин да стигнем от една точка до друга. Още в древните векове Леонардо да Винчи изобретява летателно средство, което той нарича „ орнитоптер “. По – късно братята Монголфие летят с балон, след това през 1853 г. Джордж Кайли за първи път лети с планер, докато стигнем до заветната 1903 г., когато братята Орвил и Уилбърт Райт изобретяват първата машина, която самостоятелно се вдига от земята и лети хоризонтално, наречена от тях Flyer. С една дума, човечеството е разбрало, че е необходимо да има машина, която да ни транспортира от едно място до друго бързо и удобно, вместо да пътуваме с дни и седмици, в лошо и дъджовно време, почти на открито с конски впряг, или дори и с влак, а когато разстоянието е между два континента, разделени с вода, се е пътувало със седмици и месеци с кораб през океани и морета.

В днешно време без самолет не можем да си представим, че можем да пътуваме. Все повече хора предпочитат да летят със самолет от една точка до друга, дори и на кратки разстояния. Това е удобно, комфортно, бързо, да по – скъп е този вид транспорт, но затова пък е по – ефективен. Така се пести време, а и е възможно да се достигне от една точка до най – отдалечената и друга точка за значително по – кратко време.

Полетите до по – далечни места обикновено се осъществяват с едно или няколко прекачвания, а понякога и нискотарифните компании осъществяват някои от маршрутите си също с прекачвания. Какво може да правите между тези прекачвания, в зависимост от времето, с което разполагате. Ето няколко идеи за оползотворяване на това ценно за всеки човек време. Няма значение дали пътувате по работа, с определена и конкретна бизнесзадача, на екскурзия или на гости при близки или приятели.

1.      Ако имате достатъчно свободни часове и летището се намира на сравнително  близко разстояние до населеното място, вземете шатъла, който осъществява трансфери летище – град. Ако времето ви е сравнително ограничено можете да се разходите, да хапнете нещо и да изпиете едно кафе или нещо освежително. Ако разполагате с повече часове ( понякога полетите са на голямо изчакване ), то може и да разгледате най – близките до автобусната спирка забележителности.

2.      Ако времето на престоя не е достатъчно, че да отидете в населеното място, можете да разгледате магазините на летището, да хаппнете в някое от заведенията, както и да изпиете чаша топло кафе или чай.

3.      Влезте също в  безмитните магазини, купете си нещо интересно и желано или купете подаръци за близките си.

4.      Носете си винаги забавна книга, така няма да усетите как ще минат часовете в чакане.

5.      Ако имате възможност да избирате броя на прекачванията или времето на престой, не бързайте веднага да изберете тези с най – малък престой. Понякога прекачването е през населени места, които в друго време не бихме избрали за отправна точка на пътуване, а така, по време на престоя можете да добиете набързо представа от съответния град или ако вече сте били там, можете да разгледате някоя забележителност, за която предишен път не сте имали време.

6.      Ако летите с нискобюджетна компания, разбира се най – оптималният вариант е да нямате прекачвания, защото обикновено полетите отиване и връщане са за кратко време и всеки час е важен да бъдете максимално най – дълго в желаната дестинация.

#самолет #полет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"