На морето - преди обед слънчево, следобед - повече облаци и превалявания на места

На морето - преди обед слънчево, следобед - повече облаци и превалявания на места
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е близко до средното за юни - слабо ще се понижи.

Днес в Западна и Централна България ще преобладава слънчево време. Над източните и планинските райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София около 24°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, по билата и временно силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 24°, каквато е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 50 мин. и залязва в 21 ч. и 01 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 10 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 02 мин. и изгрява в 12 ч. и 54 мин. Фаза на луната: първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »