Путин обвини западните страни за глобалната инфлация

Путин обвини западните страни за глобалната инфлация
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин каза, че икономическите грешки и санкциите на западните страни, са довели до вълна от глобална инфлация, разрушаване на вериги за доставки и производство, както и до рязко увеличаване на бедността и недостига на храна.

Путин заяви това в материал, публикуван на интернет страницата на Кремъл по повод започващия на 15 юни Икономически форум в Санкт Петербург (SPIEF).

Руският президент отбеляза, че тази година форумът ще се проведе за 25-и път, но в труден момент за цялата международна общност.

Той подчерта, че икономическите политики, прилагани от западните страни, са нанесли щети на световната икономика и допълни: „Икономическите грешки и санкциите на западните страни доведоха до вълна от глобална инфлация, разрушаване на веригите за доставки и производство, както и до рязко увеличаване на бедността и недостига на храна.:

Според Владимир Путин трудностите създават и нови възможности: „Ето защо лозунгът на форума „Нов свят - нови възможности“ е съвсем подходящ. Сигурен съм, годините след 2020-та ще бъдат период, в който Русия ще засили икономическото си господство.“

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »