Борисов: Образованието и науката са приоритет!

Борисов: Образованието и науката са приоритет!
Премиерът Бойко Борисов (всредата), заедно с министрите на образованието и на социалната политика Сергей Игнатов и Тотю Младенов, ще връчат договори на докторанти за предоставянето на безвъзмездна финансова помощ. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Образованието е приоритетно за правителството, като близо 30 млн. лева ще отидат за електронно и дистанционно образование, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Изявлението си премиерът направи в понеделник, преди връчването на 39 договора на стойност над 22 млн. лева в областта на образованието, заедно с образователния министър Сергей Игнатов и социалния минитър Тотю Младенов, предаде БГНЕС.

„Младите учени, на практика докторантите, ще вземат 20 хил., за да си правят наука“, коментира Борисов, като добави, че се надявя във времето това да даде своите резултати.

„Повече пари за наука, повече пари за образование, повече пари за учителите, това е в тази сфера. Имаше времена, когато им казваха да си разтурят седенките. Хората трябва да си избират“, заяви премиерът.

Борисов, Игнатов и Младенов ще връчат договори на докторанти за предоставянето на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г.“, съфинансирана от Европейския социален фонд.

Одобрените кандидати получават договорите си за финансиране по програмите „Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени“ и „Развитие на електронни форми на дистанционно обучение в системата на висшето образование“.

Общата стойност на договорите, които ще бъдат връчени, е над 22 млн. лева.

#образование #наука #докторанти #обучение #дистанционно обучение #министър на образованието #Сергей Игнатов #министър на труда и социалната политика #Тотю Младенов #Оперативна програма #финансиране #съфинансиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »