Украинците нанесоха масиран удар по Донецк

Украинците нанесоха масиран удар по Донецк
A A+ A++ A

Украинската армия нанесе тежък ракетен удар по Донецк. Поне 50 реактивни снаряда, изстреляни от системата "Град", удариха квартал "Ворошиловски" на Донецк. В резултат на удара са убити поне 5 души, а 20 души са ранени. Горят къщи, автомобили. Изстреляни са и ракети "Точка-У". По-късно през нощта ударите продължиха по квартал "Петровски", където бяха ранени трима цивилни и по квартал  "Ясиноватски", където двама загинаха. Шест души бяха ранени в Горловка.

Украинската атака стана по същото време, по което руските медии разпространиха интервю на Владимир Путин, в който той казва, че руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) „трошат като орехи“ оръжията, които Украйна получава от чужбина. Президентът на Русия разказа за успешната работа на руските системи за ПВО в интервю за телевизия „Россия-1“.

„Нашите системи за ПВО ги трошат като орехи, унищожаваме десетки“, каза държавният глава. В интервюто за момента не се уточнява за какви оръжейни системи става дума.

Първата част от интервюто беше излъчена вчера, а още една част се планира за неделя, 5 юни. В анонса се казва, че Путин ще отговори на въпроса за доставката на американски оръжия за Украйна.

B 6 чaca тaзи cyтpин в Kиeв ce чуха мнoжecтвo eĸcплoзии в paзлични paйoни на украинската столица. Kмeтът Kличĸo пoтвъpди eĸcплoзии в cтoличнитe ĸвapтaли Дapницĸи и Днeпpoвcĸи.

Източник: "Сега"

 

 

#Донецк #украински сили #военен удар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"