Тълпа роми атакува спешния център в Самоков

Тълпа роми атакува спешния център в Самоков
A A+ A++ A

Тълпа разгневени роми нахлу в Центъра за спешна помощ в Самоков, за да се саморазправят с медици. Според bTV близки на починал в Центъра пациент са атакували служителите.

Те са пребили хирург, а десетина други от персонала - медицински сестри, шофьори и лекари, са се заключили в кабинет, за да се спасят от нападението. Те са стояли там половин час, докато дойде полиция да ги спаси.

Според локалния сайт 4vlast-bg.com ромите са били около 200, но в крайна сметка, според МВР, в самото отделение са нахлули петима. Ромите са били въоръжени с ножове и колове, като с коловете са удряли из помещенията. В резултат на нападението са изпочупени много столове, три врати, апаратура и ампули с медикаменти.

Пострадалият е д-р Ал Хакак, който е ударен ударен по челото с юмрук. Той е с над 30 години стаж. Пострадала е и фелшер Даскалова.

„Такъв ужас за първи път преживяваме. Причината е, че е починал Борислав Янков Петров, любимец на махалата“, каза д-р Ал Хакак.

Част от нападателите са избягали и в момента се издирват. На място има засилено полицейско присъствие, като освен екипите на МВР-Самоков има и техни колеги от близки районни управления.

Починалият в спешния център е 53-годишният Борислав Петров, който е бил докаран от близките си в състояние, несъвместимо с живота. Имал е тежък диабет и белодробен оток. Дежурният лекар е извикал за помощ двама колеги от болницата в Самоков, включително и рианиматор. Според медиците на пациента са били направени пълни изследвания и всички възможни реанимационни действия, но състоянието му е било критично.

Източник: "Сега"

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай