Росен Плевнелиев: Аз бях един от най-добрите министри и мениджъри в България

Росен Плевнелиев: Аз бях един от най-добрите министри и мениджъри в България
A A+ A++ A

Аз съм добронамерен и добър човек, баща ми ме научи да бъда такъв

"Аз съм добронамерен, добър човек, обичан и обичащ, не националист, а патриот. Аз бях един от най-добрите програмисти, министри и мениджъри в България, но никога не съм го планирал, както и да стана президент. Много често съдбата ми подаваше ръка и не съм я подминавал. Аз съм зодия телец и съм изключително фокусиран и постоянен във всичко. Минавал съм през много трудни моменти в живота си и знам колко е важно да си търпелив. Не смятам, че успехът е в парите, в бройките или в цифрите, а в колективните усилия. Той трябва да бъде устойчив“. Това заяви Росен Плевнелиев в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Баща ми ме научи да бъда добър човек. Той беше много отворен и добронамерен към всички. Нашият апартамент от две стаи и половина беше отворен за всички. От там аз съм се научил да съм отворен към хората.

Майка ми откри математическия ми талант. Ако сте търпелив и постоянен в това, което правите, ще успеете. Аз искам да науча и децата си на това. Най-тежкото, което може да се случи на човек, е да загуби детето си. Преживях развод в много труден момент и бях най-атакуваният президент. Преминаването през трудностите има смисъл. След като спах една тежка зима в кола в Германия, след 2 години имах фирма. Не знаех какво е да си министър, когато приех поста, но след това станах най-популярният. Върнах се в България, където съм щастлив, а в Германия не бях. Тук човек вече има страхотни кариерни възможности“, каза още президентът (2012 - 2017).

"В момента се намираме в тежка фаза и изпращаме погрешни послания на българите в чужбина, когато им обясняваме как сме най-корумпираните. Трябва да имаме съвсем друг подход към тях. Защо трябва да хулим, че България и София се променят към добро? Добрите послания трябва да стигнат до милионите българи, а те след това да вземат решение. Аз бях успял човек и когато влязох в политиката, но за мен най-важната думичка е „смисъл“, категоричен е Росен Плевнелиев.

#Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"