Съдът пожали трима роми, отвлекли ученичка за булка

Съдът пожали трима роми, отвлекли ученичка за булка
A A+ A++ A

Окръжният съд в Монтана одобри споразумения за наказания и пожали с по 3 години „лишаване от свобода“ условно трима роми, отвлекли ученичка, за да я оженят за единия от тях.

Според документите по делото на 20 февруари 2020 г. около 18,00 часа в с. Дондуково, област Монтана, братята Б. Б. (42 г.), Д. Б. (34 г.) и Я. Я (21 г.) - син на Б. Б., и тримата от село Расово, спрели на улица в Дондуково Й. В., която се прибирала от училище в дома си, и я качили насила в автомобил фолксваген.

В Расово Д. Б. и Б. Б. обяснили на Й. В., която е тяхна братовчедка, че искат да я оженят за Я. Я., но тя не се съгласила и отказала да слезе от автомобила. Тогава тримата мъже, заедно с майката на Я. Я. и момичето, тръгнали с колата към град Кардам, където смятали да укрият отвлечената при свои роднини.

По пътя в град Бяла автомобилът бил спрян от служители на МВР и докато униформените извършвали проверка, Й. В. извикала, че е отвлечена и помолила за помощ. Похитителите били задържани и срещу тях е образувано досъдебно производство.

Пред съда Б. Б., Д. Б. и Я. Я. – и тримата неосъждани, се признаха за виновни и заявиха, че доброволно подписват споразумения за наказания „лишаване от свобода“ за срок от 3 години за всеки един от тях, чието изтърпяване да бъде отложено с изпитателен срок от 5 години.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Снимка: Pixabay

 

 

#съд #роми #булка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »