Ето кои хора не трябва да ядат череши
Терапевтът Инна Михайлова разказа колко полезна е черешата, но също така посъветва да не се увличате по нея.
Сладките череши съдържат много калий – важно вещество за метаболитните процеси, както и за баланса на течностите. Съдържа желязо в излишък, което помага за справяне с анемията.
Черешата е полезна за профилактика на заболявания на пикочно-половата система - плодът помага за премахване на токсините от урогениталните канали. Освен това черешите влияят благоприятно на храносмилането и имат леко слабително действие, като потискат появата на ракови клетки в организма.
В черешите има и много витамин В, благодарение на който можете да излекувате лоша кашлица, да потискате симптомите на астма и да облекчите задух.
В същото време черешите са опасни за диабетиците, ако се консумират прекомерно – могат да причинят пристъп. Хората със заболявания на стомашно-чревния тракт трябва внимателно да ги използват, тъй като черешата е с висока киселинност. Здравият човек се препоръчва да яде не повече от 300 грама на ден, пише Zdrave.to.
Снимка: Pixabay
Още по темата:
- » Заплаха за реколтата от череши! Ще ядем ли български плодове
- » Родните череши ще са между 6 и 10 лева, вносни има на пазара по 80 кинта
- » Да му приседне на човек: Черешите в Пловдив струват по 75 кинта за кило