Каква е заплатата на бойците от „Азов“ и защо Зеленски предпочел да са мъртви?

Каква е заплатата на бойците от „Азов“ и защо Зеленски предпочел да са мъртви?
A A+ A++ A

Пенсионираният полковник от Службата за външно разузнаване, бивш член на Съвета на федерацията на Руската федерация Валери Шнякин разказа в интервю за kp.ru защо САЩ доставят оръжие на Украйна и защо бойците от батальон „Азов“ искаха да изпратят свои на смърт.

 

- САЩ обявиха 40 млрд. долара военна помощ за Украйна. Какво заплашва перспективата за получаване на модерни нападателни оръжия за въоръжените сили на Украйна?

- Първо, сигурен съм, че по-голямата част от транша ще бъде разграбена още в Америка. И второ, цялото това оборудване без екипажи и изчисления може да се счита за много скъп скрап. В авиацията, противовъздушната отбрана, танковите войски загубата на личен състав на въоръжените сили на Украйна е около 80 процента. В наше време, за да се подготви нормален танкист, беше необходимо да се подложи на шест месеца „обучение“: практика, работа, координация. Колко време отнема обучението на пилот? По време на Великата отечествена война подготовката отне 9-10 месеца, но сега отнема години. Кой ще седне на тази техника? Американци ли ще изпратят? Освен това има проблем с мястото, където да се обучават пилоти и танкисти. Единствено в Полша.

- Много ли пари бяха похарчени за обучение на националистически батальони?

- Ще ви разкажа за батальон "Азов". Нашите експерти разгледаха татуировките на тези бойци. Нацистката тема на рисунките не беше изненадваща, но цената на някои шедьоври достига 30-50 хиляди долара. Истински произведения на изкуството. За осем години намериха време да се разкрасят, да ходят на сеанси.

- Откъде такива пари?

- Тяхната заплата по време на военните действия е от 00 до ,000 на месец (тоест от 300 000 рубли до 1,2 милиона рубли - бел.ред.). Зависи от длъжността и специализацията. Но не това е въпросът. Ако играч вкара гол, му се дава бонус. Те имат същата система: нокаутира бронетранспортьор, убива врага – получава бонус.

Разбирате ли сега откъде идват всички тези фалшиви военни доклади, които изпращаха в главния щаб и вляха в местните пропагандни медии? Оказа се, че по техни оценки те елиминират две дивизии, около 20 хиляди души. А проверява ли ги някой?

"Азов" имаше около 3 хиляди души. За два месеца военни действия те изпаднаха в дългове в размер на повече от 200 милиона долара! Следователно аритметиката на киевските власти беше проста. Нека седят в подземията на „Азовстал“, докато не бъдат избити всички и се отпише дългът. Ринат Ахметов, който плаща на „Азов“-ците, също не е глупак да хвърля пари.

Украинското ръководство казва, че се надява да ги размени. Да, молят се на Бога нито един боец от „Азов“ да не се върне у дома и да отиде до касата за бонусите си.

От „Комсомолска правда“, Григорий Миронов, "Труд" 

Снимка: Владимир Андриянов/KP.RU
 
 

#войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Мнения
Последно от Мнения

Всички новини от Мнения »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"