Отново освиркаха мощно Петков на връх Околчица ВИДЕО

Отново освиркаха мощно Петков на връх Околчица ВИДЕО
A A+ A++ A

Премиерът Кирил Петков реши да се качи на Околчица, за да прочете словото си по повод честването на Деня на Христо Ботев. Пред събралото се множество той опита да каже няколко думи, но в опита да си да не обърка, по-скоро сричаше, което предизвика бурни реакции и освирквания.

„В човешката история има много държавници, управници, някои от тях са предавали родината. Някой са се нагаждали към силните на деня, а наистина малцина са били готови да дадат всичко в името на идеала си и Христо Ботев е направил точно това. Неговият идеал е бил свободна България. И тези думи в прощалното писмо до неговата съпруга казват всичко: Ако умра то знай, че после отечеството съм обичал най-много теб“, прочете Петков.

Думите му не се харесаха на събралите се стотици да почетат великия революционер и това, че паметта му се ползва с политическа цел от премиера.

„Русия - тая мнима защитница на славянството, тя употребява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии. Това са думите на Христо Ботев, когато има проблеми с бесарабските българи в Руската Империя”, обяснява премиерът.

Според Петков Ботев е истински пример за свободен човек. И завърши с думите: „Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и благото на цялото човечество. С такива синове на България ние всички можем да се гордеем, че сме българи”. 

 

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"