Отново напрежение в НС: БСП и ИТН в пререкания НА ЖИВО

Отново напрежение в НС: БСП и ИТН в пререкания НА ЖИВО
A A+ A++ A

Днес депутатите имат своето редовно пленарно заседание. На него е предвидено да бъде изслушан вицепремиера Калина Константинова във връзка с разселването на украинските бежанци.

Заседанието започна отново с пререкания между народните представители. Ива Митева и Филип Попов влязоха в сблъсък относно това дали е доспутимо НС да внася закокопроект за изменение на държавния бюджет. Според Попов народните предсатвители трябва да изчакат правителството да внесе такъв закопроект и след това той да бъде обсъден. Ива Митева реагира остро като каза, че само преди седмица в залата са се чували призиви за важността на парламентаризма при обсъждането на искането за оставка на заместник-председателя на НС Мирослав Иванов. Тя настояваше за разглеждането на законопроекта.

Георги Свиленски от БСП призова Йордан Цонев и Кирил Ананиев от ГЕРБ да кажат дали е допустимо закон за изменение на държавния бюджет, внесен от НС.

Размяната на реплики продължи между Йордан Цонев и Кристиан Вигенин. Цонев се обърна към Вигенин: “Това, което правите е скандално, но ще запазя добрия тон. Трябва да правите бележки на народните представители. Веднъж като се наруши конституцията, тя се нарушава 100 пъти. Няколко пъти съм призовавал да спрете да нарушавате конституцията”.

 

#Има такъв народ #НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"