ВИДЕО Конашенков: Русия унищожи нова пратка западни оръжия за Украйна

ВИДЕО Конашенков: Русия унищожи нова пратка западни оръжия за Украйна
A A+ A++ A

Руската армия в Украйна унищожава оръжейни системи, доставени от западни правителства, и поразява други цели, обяви днес говорителят на военното министерство в Москва ген. Игор Конашенков, цитиран от ДПА, съобщава БТА.

По думите му чрез мощни въздушни и артилерийски удари са били елиминирани "до 200 човека и 24 оръжейни системи, вкл. батарея от 155-милиметрови гаубици М777, 203-милиметрови самоходни оръдия 2С7 "Пион", ракетна система за залпов огън "Град" и два склада за муниции". Освен това руските сили са свалили изтребител "Су-25" и военен хеликоптер "Ми-8" в района на Харков, каза генералът, като уточни, че повечето поразени мишени са в района Донбас.

Тази информация не може засега да бъде потвърдена от независим източник, посочи ДПА. Агенцията припомни, че според медийни публикации Австралия и САЩ са доставили на Украйна оръдия М777.

В тазсутрешната си сводка за събитията украинският Генерален щаб съобщи, че руските сили атакуват Северодонецк от север, юг и изток. На запад от града руските войски се опитват да отблъснат украинските части в околностите на Билохоривка и Врубивка и атакуват други три населени места. Според съобщението руснаците опитват да напреднат към Славянск, където е оперативният център на украинските въоръжени сили в Донбас.

Снимка: Стоп кадър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници