Янчо Таков разкрива за живота си с Лили Иванова! Легендата на соца пише мемоари

Янчо Таков разкрива за живота си с Лили Иванова! Легендата на соца пише мемоари
A A+ A++ A

Легендарният журналист на соца Янчо Таков пише книгата на живота си. Това ще е книга, в която от първо лице за първи път създателят на „Всяка неделя“ в годините на развития соц ще разкаже за родителите си Пеко Таков и Вълка, за престоя си в затвора, за брака си с Лили Иванова и много други знайни и незнайни неща.

„Да, пиша в момента, не мога да издавам повече подробности, но ще говорим ранна есен“, обясни Анчо пред „България Днес“. Таков-младши никога не е бил един от безгрижните представители на червената аристокрация, нищо че баща му е приближен с години до Тодор Живков. Той е дипломиран архитект и мислещ човек. Ръководи „Всяка неделя“ до 1982 г, когато е обвинен, че е опитал да внесе незаконно през държавната ни граница кожени палта oт Турция и лежи в затвора над две години.

Според него обаче ударът е бил срещу семейството му, а той е бил претекстът. Легенди се носят за цензурата в онези години, което и самият Таков не отрича имало е, „когато се налага“. „Цензурираха се откровени тъпотии и лъжи. Разбира се, и опасността от изкривяване на партийната линия, както пише един наш познат. Имаше и автоцензура. Каква е разликата от днешния ден ли? Няма разлика. Само дето лъжите и агресивната простащина са изначало помилвани от свещената „свобода на словото“, споделя Таков.

В спомените си великолепният журналист няма как да подмине и брака си с примата на родната естрада Лили Иванова. Кумове на младоженците тогава са Людмила Живкова и Иван Славков.

 

Бракът на Лили и Янчо не просъществува дълго само две години. Разводът е през 1975 г. През времето на съжителството си с интелигентния журналист другарката Такова се е чувствала пълноценен член на „златната фамилия“. Докато бе снаха на бай Пеко, певицата се засели в надстроения обширен мансарден апартамент н улица „Оборище“. След раздялата Янчо се премести да живее на друг адрес, а Лили си остана на „Оборище“ само 2-3 етажа над бившата си свекърва Вълка Горанова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници