Гонзо оптимист: Националният ни тим е качествен, вътре са играчи от водещи клубове

Гонзо оптимист: Националният ни тим е качествен, вътре са играчи от водещи клубове
A A+ A++ A

Директорът на националните отбори към Българския футболен съюз - Георги Иванов, заяви, че националният ни отбор е амбициран да победи тимът на Северна Македония в първия си мач от третото издание на турнира Лига на нациите. В четвъртък, 2 юни, селекцията на Ясен Петров се изправя срещу тази на Благоя Милевски от 19:00 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

Според Иванов футболната среща със Северна Македония не би трябвало да създаде политическо напрежение между двете страни, тъй като спортът е за удоволствие на хората. Той допълни, че организацията около срещата е сериозна и до ексцесии няма да се стигне.

"Залогът на срещата със Северна Македония е голям, предвид това, че искаме да се класираме напред в турнира и трябва да победим. Спортът не трябва да прави политически проблеми между България и Северна Македония, защото в крайна сметка спортът трябва винаги да носи мир и удоволствие на хората. Смятам, че организацията, която сме направили, заедно с домакините от Разград, ще направи така, че срещата да мине без ексцесии", започна специалистът в интервю пред БНТ.

Победа за България би вдигнала самочувствието на подмладения ни отбор, смята Иванов.

"Амбицирани сме за победа. България трябва да победи Северна Македония са самочувствие. Вече разполагаме с подмладен отбор, който е изграден от качествени играчи. Във футбола има и загуби, никой не е застрахован, че ще победи, но вярвам, че футболистите ще дадат всичко от себе си да постигнат победа", каза още бившият национал.

"Всеки един от футболистите трябва да знае какви са заръките на треньорския щаб и да ги изпълни на терена. Срещу отбора на Северна Македония тимът ни трябва да играе със самочувствие и без притеснение, за да може всеки един от играчите да покаже най-доброто, на което е способен. Да играеш в националния отбор е гордост и чест. Футболистите не защитават само собствения си авторитет, а и този на България", категоричен е специалистът.

Иванов вярва, че отборът ни има манталитетът на победител, тъй като повече от националите ни играят във водещи тимове. Той се надява оттук нататък пътят за българския национален отбор по футбол да върви само нагоре.

"Успехите на Северна Македония в последните години по никакъв начин не ни респектира. За нас всеки мач е важен, отборът на Северна Македония е добре разузнат. Оттук нататък всичко е в ръцете на футболистите. Голяма част от играчите в националния ни отбор играят във водещи отбори, това предразполага, че те имат манталитет на победители. Надявам се да започне един нов път за българския национален отбор", завърши Георги Иванов.

#Георги Иванов - Гонзо #национален отбор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »