7 интересни разлики между мъжете и жените

7 интересни разлики между мъжете и жените
A A+ A++ A

Въпреки че на пръв поглед мъжете и жените са коренно различни, това не е съвсем така. Всъщност мъжете и жените са еднакви на около 99,7%. Но тези 0,3% имат толкова голямо значение...

Има разлики между мъжете и жените, които са очевидни, но има и такива, за които вероятно не сте се замисляли или изобщо не знаете. Ето 7 интересни разлики между мъжете и жените

1. Жените прекарват повече време в тоалетната

Вероятно сте доста изненадани от това твърдение, защото повечето жени си имат поне по един мъж вкъщи, които прекарва по минумум 1 час в тоалетната дневно. Според експертите обаче мъжете търсят утеха от житейските проблеми по този начин. Те четат, сърфират в интернет или просто се наслаждават на тишината. 

Жените от друга страна по-често имат проблеми с червата, като хроничен запек, което се дължи на различия в телата, изборът на храна и други фактори. 

2. Мъжете имат по-големи зъби 

Оказва се, че полът на човек може да се определи само по зъбите. След проучване, проведено при 500 души, като са свалени отпечатъци на долните и горните зъби, е установено, че зъбите на мъжете са много по-големи от тези на жените. 

3. При жените показалецът и безименния пръст са с почти една и съща дължина 

При повечето жени показалецът и безименния пръст имат еднаква дължина. При мъжете пък безименният пръст е по-дълъг от показалеца. Това се дължи на тестостерона и естрогена в тялото. 

4. Мъжете имат по-дълги мигли 

Колкото и несправедливо да е това, е факт. Тестостеронът е отговорен за растежа на космите по тялото, включително и миглите. 

Освен това мъжете имат по-малки очи и поради тази причина миглите им изглеждат по-големи. 

И не на последно място, мъжете не се гримират, а спиралата прави миглите чупливи и слаби. 

5. Жените се влюбват по-трудно от мъжете

Отново противно на всеобщото мнение, мъжете всъщност се влюбват много по-лесно и много по-бързо от жените. Според изследванията, 25% от мъжете се влюбват между първата и четвъртата седмица от запознанството, докато само 15% от жените се влюбват толкова бързо. 

6. Жените по-често имат кошмари

Не е известно поради каква причина, но жените по-често сънуват кошмари от мъжете. Сред най-често срещаните женски сънища са отвличане, загуба на любим човек и опасност за живота. 

7. Мъжете по-рядко посещават лекар

Мъжете обикновено казват, че нямат нужда от лекар и предпочитат всичко друго пред това да посетят лекарския кабинет. Обикновено хората от мъжки пол се притесняват и не желаят да чуят, че трябва да променят нещо в живота си. 

#мъже #жени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »